Hvem vi er? Hils på gjengen

Bergtikjin er et firma som tilbyr villmarksopplevelser, guidede turer og event-aktiviteter i Synnfjellet i Nordre Land kommune. Vi er lokalisert 2 ½ time fra Oslo og ligger i nærheten av Lillehammer og Gjøvik. På den ene siden ligger Valdres og på den andre Gudbrandsdalen.

Synnfjellet ligger ved porten til Jotunheimen, og har mange verneområder og Langsua Nasjonalpark. Området er preget av urørt villmark, og kan gi mange flotte naturopplevelser både sommer og vinter.

Laila Iren Ødegård

Laila Iren Ødegård

Daglig leder

Da jeg var lita jente var mitt rike langfjella mellom Hardangervidda og Jotunheimen.
Jeg elsket å være ute i skog og mark, og var ofte på fisketur med pappa i snirklende bekker og små vann i fjellet. Vi liste oss stille inn mot de mørke, sildrende bekkene i myra der ørreten stod innunder torva og ventet på maten sin. Pappa lærte meg tidlig å være stille, høre på lydene i naturen, sanse, lukte og erfare.
Sommeren ble tilbrakt på setra tett oppunder snaufjellet sammen med gommo og gofa. Her levde vi i pakt med naturen og dyrene vi hadde med oss fra gården. Vi deltok i alt arbeidet enten det var melking, koking av ost eller slått på jordet. Innimellom dette utforsket vi skogen og fjellet; samlet krypdyr, bygget små hytter under fjellbjørka og levde livet uten påvirkning utenfra. Det var et fantastisk liv…
Jeg vokste opp, dro til hovedstaden, tok utdannelse som ingeniør og satt på kontor. Jeg snirklet meg gjennom livet med en evig trang til å være ute i naturen, og muligheten fikk jeg på en litt spesiell måte. Livet tok en krass vending, jeg ble syk, og måtte finne noe annet å gjøre. Og da var veien til å gjøre drømmen virkelig, ikke så lang…!! Kjærligheten førte meg til Nordre Land og Synnfjellet…. Og jeg fant mitt rike..!!!
Hjertet mitt er i fjellet, det er der jeg har vokst opp og det er der jeg er hjemme.
Navnet mitt er Laila-Iren Ødegård og jeg driver Bergtikjin som kan gi deg villmarksopplevelser i Synnfjellet i Nordre Land kommune. Vi vil gjerne dele opplevelsene våre med deg, gi deg mulighet til være med på fantastiske sanseopplevelser, sitte under stjernene i lyset fra bålet, oppleve stillheten og la roen senke seg. Fiske maten vi skal spise, plukke bær om høsten eller bare være med oss å leke i på land eller i vann.
Ta med familie, venner, bekjente og ta deg en pause fra hverdagen.
Du er hjertelig velkommen til Synnfjellet!

Tlf: 993 01 160
E-post: post@bergtikjin.no

Hege

Prosjektansvarlig

Hege er min høyre hånd. Hun er med i den daglige driften, og instruerer blant annet i padling. Hun er også en racer på ski. Hege er den lune, gode samarbeidspartneren som alltid tar vare på våre besøkende på best mulig måte.

Kjetil

Kjentmann og guide

Kjetil er vår kjære «bamse». Han er en stor og lun mann som ofte er å finne i skog og mark. Han er utrolig snill og omsorgsfull. Vil du ha en guidet tur, kan det godt hende han blir med deg. Han har også stor kunnskap om villmarkslivet.

Audun

Fagansvarlig natur

Audun er villmarkens sønn. Han er fra Dokka, jeger og fjellmann. Kan mye om dyr og fugler vi finner rundt oss, og innehar stor kunnskap om villmarkslivet.