Bli med oss og opplev Synnfjellet. Camp Krokhølen er et ferietilbud i nærmiljøet for barn og unge.

Hva er Camp Krokhølen?

Camp Krokhølen er et ferietilbud i nærmiljøet for barn og ungdom, med hovedfokus på 1.-7.klasse, men også for de som er eldre vil det være en mulighet til å delta som friluftsveileder. Målet med friluftsleiren er å gi deltakerne en lystbetont introduksjon til friluftsliv.

Camp Krokhølen har frem til nå vært arrangert på Krokhølen i Synnfjellet. På bakgrunn av at det foregår utbygging og utviklingsarbeid i området flytter vi oss i år til Østsinni, og arrangerer sammen med Dokka Hesteaktiviteter. Vi skal ha base der og bruke skogen rundt oss til ulike aktiviteter. Og padling og bading blir i Landåsvannet.

Friluftsleiren på sommeren arrangeres på dagtid over 5 dager, og er ikke et sammenhengende leirtilbud, men det er mulig å overnatte fra torsdag til fredag. Høstferien vil være 3 dager fra mandag til onsdag med mulighet for overnatting begge netter.

Når arrangeres Camp Krokhølen?

Sommerleiren arrangeres i 2021 i uke 25 og uke 26, med mulighet for flere uker ved stor pågang. Det arrangeres høstferie uke 41. Følg med på våre nettsider og Facebooksider for løpende informasjon.

Hva gjør vi?

På sommer- og høstfriluftskolene padler vi gjerne i kano. Vi har oppgaver hvor vi lærer sikker bruk av kniv, øks og sag. Vi lærer å bruke fiskestang, og prøver å få fisk som vi kan steke senere. Vi lærer å tilberede turmat, og å høste bær, sopp og urter. På sommer blir det gjerne bading og andre vannaktiviteter, sammen med introduksjon til turlivet. Båltenning, bruk av kart og kompass og rettigheter og plikter ved ferdsel i naturen, sammen med mange andre morsomme aktiviteter. Sommeren 2021 blir også litt annerledes da vi på bakgrunn av at vi flytter oss vil ha mulighet til å ta flere turer i skogen, blant annet med hest og kjerre.

Det blir ikke satt opp buss, da de fleste kan kjøre ungene sine opp til Østsinni om morgenen, og hente dem på ettermiddagen. Dersom noen trenger skyss fra Dokka, så ordner vi det.

Hvordan er dagene på sommeren?

En normal dag varer fra 8.00-16.00, og deltakerne får være med å lage sin egen lunsj over åpen ild. Det er en overnatting i telt eller lavvo fra torsdag til fredag for de som ønsker det. Deltakerne får informasjon om praktiske forhold, aktiviteter, pakkeliste og program i god tid før start.

Hvordan er dagene i høstferien?

I høstferien er det overnatting i to netter fra mandag til onsdag dersom værforholdene tillater det. Vi starter mandag kl 08.00 og er ferdige onsdag kl. 15.30. Det er mulig å være med hvis du ikke vil overnatte også. Som på sommeren får deltakerne være med å lage sin mat over åpen ild. Vi har et stort telt med plass til 16 som har ovn. Så for de som skulle være bekymret for at det skal bli kaldt, så er ikke det et problem. Deltakerne får informasjon om praktiske forhold, aktiviteter, pakkeliste og program i god tid før start.

Hva koster?

Sommer:
Vi har fått støtte til Camp Krokhølen sammen med Land Fjellsportgruppe, så i år vil arrangementet være gratis.  Det er plass til 20 deltakere og 3 veiledere. Første mann til mølla gjelder for deltakere. Får du ikke plass, kommer du på venteliste. Endelig påmelding skjer ved betaling. Meld deg på nå og sikre deg plass på Camp Krokhølen.

Høst:
Prisen er kr. 500,- hvis du vil overnatte alle dagene. Barnet får da alle måltider fra mandag til onsdag. For de som ikke vil overnatte er prisen kr. 350,-. Inkluderer lunsj og litt frukt/kjeks mellom måltidene.

Meld dere på på skjemaet under og skriv i boksen om barnet skal overnatte eller ikke.

  • Kart og kompass
  • Fjellørret
  • Mat laget over åpen ild
  • gruppebilde
  • Ridning i fjellet
  • Øksekasting
  • Teltåpning

Pris:
Gratis

Påmelding Camp Krokhølen